A TENS csodái 4. rész

Kevesen tudják, hogy az ilyen otthon használatos készülékeket nem csak betegek használhatják. Egy család életében számtalan probléma esetén kiválóan alkalmazható. Nézzünk egy egyszerű okot, ami önmagában még nem betegség, mint például a rossz alvás.

Az egész napos  tevékenységünk során gyakorta kerülünk abban a helyzetbe, hogy estére nyaki gerincszakaszunk, vállunk izomzata bekeményedik. Lefekvéskor érdemes rászánni 15-30 percet, hogy egy izomlazító kezelést végezzünk.


Érdemes kihasználni - ha van-, a négyelektródás felhelyezés lehetőségét. Ilyenkor a vállöv mindkét oldalára, illetve a nyaki gerincszakasz mindkét oldalára felhelyezve az elektródákat végezzük a kezelést. Természetesen fekvő, kellemes pozícióban és nem túl erős fokozaton. Gyakran előfordul, hogy már a kezelés ideje alatt elbóbiskol a használó. Nem kell tartani attól, hogy az elektródák levétele és a készülék elrakása megzavarja az elalvást, mert egy ilyen lazító stimuláció az egész éjszakát nyugodtabbá, pihentetőbb alvássá tudja varázsolni.

Olyan esetekben, ahol ez a probléma évek óta fennáll, a használó legyen türelmes és kitartó. Lehet, hogy több nap – ritka esetben 1-2 hét- szükséges hozzá, hogy a megfelelő eredményt elérjük és kitartóbbá tegyük.

Jó pihenést!

(folyt.)  5.rész